Dromen, bouwen, wonen, doe je met Janssens & Zonen NV.

Bel ons op 03 313 03 51

Bestelling Offerte
03.07.2018

J. Janssens & Zonen neemt Van Der Velden over

BRECHT – J. Janssens en Zonen heeft alle aandelen van sectorgenoot Gedimat Van der Velden uit Meer overgenomen. Het familiebedrijf uit Brecht dat handelt in bouwmaterialen en over een betoncentrale beschikt, versterkt zo haar positie in de sector.

J. Janssens en Zonen is uitgegroeid tot één van de grootste handelaars in bouwmaterialen in ons land. Daarnaast is het bedrijf met haar eigen betoncentrale een toonaangevende producent van stortklaar beton in Noord-Antwerpen en de Noorderkempen.

Gedimat Van der Velden handelt ook in bouwmaterialen en toebehoren en is een voorname leverancier van gipsen en silo’s. De onderneming werd opgericht in 1964 door de familie Van der Velden en via een management buy-out in 1998 overgedragen aan huidig bedrijfsleider Erik Kenis.

Jos Janssens, ceo J. Janssens en Zonen: “Op korte termijn is het de bedoeling dat beide firma’s onafhankelijk zullen blijven werken. Dat betekent dat de werking van Gedimat Van der Velden onder de leiding van Erik Kenis blijft. Hij zal in de toekomst mee werken aan de integratie van de twee vestigingen.”

J. Janssens en Zonen staat voor een belangrijk jaar. 90 jaar na de oprichting wordt de zaak geleid door de derde generatie. De aandeelhoudersfamilies Janssens en Huybrechts hebben de voorbije maanden in een familiecharter vastgelegd dat zij in de toekomst een volledig zelfstandig familiebedrijf willen blijven en naar uitbreiding zullen streven.

“Daarnaast hebben we een familietraject opgestart. Kortelings zal de 4de generatie haar intrede maken en opgenomen worden in het bestuur van de verschillende bedrijven van de groep”, aldus Jos Janssens.

Bron: Made In, 3 juli'18, Bart De Bruyn http://www.madeinantwerpen.be/nieuws/j-janssens-en...

terug naar overzicht