Dromen, bouwen, wonen, doe je met Janssens & Zonen NV.

Bel ons op 03 313 03 51

Bestelling Offerte

Welfsels

De gewapende gewelven behoren voor de normale overspanningen en draagvermogens tot het meest economische type welfsel. Ze zijn heel vlug te plaatsen.

Er is keuze uit twee verschillende diktes : 13 en 17 cm, en beide types zijn beschikbaar met gladde of met ruwe onderzijde. De ruwe gewelven van 60 cm breed zijn zeer snel leverbaar uit onze voorraad. Wenst u ruwe welfsels van Fingo (50 cm) of gladde welfsels van Fingo (60 cm), dan kunnen we deze bestellen en mogelijks daags nadien leveren.

Naast de gewapende gewelven kan u ook opteren voor voorspanwelfsels. Voorspanwelfsels hebben hetzelfde principe als gewapende welfsels, maar een deel van de wapening wordt op spanning gebracht voordat het beton gestort wordt. Hierdoor zijn de welfsels extra sterk. Meestal wordt hiervoor gekozen wanneer u een grotere overspanning hebt of een grotere belasting hebt. Dit wordt meestal bepaald door de architect. Deze welfsels zijn 15, 18 of 20 cm hoog. Omdat deze welfsels voorgespannen zijn, is een tijdelijke ondersteuning niet meer nodig.

Documentatie

Voor meer info omtrent welfsels, kan u klikken op onderstaande link:

http://www.fingo.be/

‚ÄčOp zoek naar de beste prijzen? Wij helpen u graag verder!

Klik hier voor een geheel vrijblijvende offerte op maat.