Dromen, bouwen, wonen, doe je met Janssens & Zonen NV.

Bel ons op 03 313 03 51

Bestelling Offerte

PLS

De stenen die bij het POROTHERM Lijm-Systeem gebruikt worden, zijn vlakgeslepen Porotherm binnenmuurstenen met verticale tand-en-groef verbinding. Ze worden horizontaal op elkaar gelijmd. De traditionele mortel wordt hierbij vervangen door een lijmmortel, aangebracht met een speciale rolbak. De voegdikte bedraagt ca. 1 mm. De grotere steenformaten, de verwerkingswijze en het tand-en-groefsysteem zorgen voor een aanzienlijk hoger rendement. Een voor de aannemer en bouwheer niet te versmaden voordeel!

Er is slechts weinig water nodig voor de aanmaak van de lijmmortel waardoor de hoeveelheid bouwvocht vermindert en de muren sneller drogen. Er zit ongeveer 1000 liter minder bouwvocht in de woning t.o.v. traditioneel vermetsen, waardoor men vlugger kan beginnen met de afwerking. Minder waterverbruik betekent ook beter voor het milieu. En ook bij lage temperaturen kan er gelijmd worden mits gebruik van een lage-temperatuur-lijmmortel.

Dankzij de lijmmortel en de dunne voegen kan onmiddellijk tot op verdiepingshoogte gewerkt worden, zonder risico op uitzakkende muren of zwemmende stenen. De nauwkeurigheid van het procédé vermindert automatisch de hoeveelheid bouwafval. Verlijmde muren dragen ook bij tot het globaal wooncomfort. Door het ontbreken van mortelvoegen, die koudebruggen in de binnenmuur zijn, wordt een thermisch beter isolerend systeem bekomen.

Hoeveelheidsindicator

Deze link biedt u de mogelijkheid om de hoeveelheid snelbouw/PLS te berekenen volgens het gewenst formaat.

Naast de standaard PLS hebben we ook PLS van 15N en lambda blokken. Hiervoor verwijzen we graag rechtstreeks naar onze fabrikant.

​Op zoek naar de beste prijzen? Wij helpen u graag verder!

Klik hier voor een geheel vrijblijvende offerte op maat.